Hallo dansers en danseressen,

Hierbij alweer een nieuwe SNB met daarin alle nieuwtjes die ons te wachten staan de komende tijd!

Afdansen

Ja, het jaar is net begonnen, maar wij denken al weer aan het eind van het seizoen.
Want dat duurt niet zo heel lang meer. We zijn nu halverwege de cursussen, dus voor je het weet is het alweer voorbij. Waar we al mee bezig zijn is het organiseren van het afdansen voor de jeugd en volwassenen. Het afdansen houdt in dat je aan een professionele jury laat zien wat je geleerd hebt. Deze jury zal je hier cijfers voor geven. Hier zullen we tijdens de lessen meer over vertellen maar probeer voor het afdansen alvast een partner te zoeken, als je deze nog niet hebt. Binnenkort zullen de opgave briefjes hiervoor uitgedeeld worden, zodat je al je familieleden uit kan nodigen om te komen kijken, want de fans zijn toch wel nodig op dat soort spannende momenten.

Aan het afdansen zijn wel wat kosten verbonden. Per test (Ballroom of Latin) betaal je € 6,- voor beide testen (Ballroom en Latin) betaal je € 10,-

Iedereen kan dit jaar afdansen. Dit gebeurt dit jaar op zaterdag 25 april. Het lijkt nog heel ver weg, maar het gaat sneller dan je denkt. Tijdens de lessen wordt alles uitgebreid aan je uitgelegd, maar wij zetten hier alvast even alles op een rijtje:
- Je zoekt een partner waarmee je lekker danst (als je geen partner kunt vinden, helpen wij je zoveel mogelijk, maar ga eerst zelf op zoek);
- Je bepaalt samen met je partner of je Ballroom (EW, Tango, Quickstep en Slow Fox), Latin (Cha Cha, Rumba, Jive, Paso Doble en Samba) of allebei wil gaan afdansen (99% danst meestal voor beide af);
- Je levert je briefje in (die zullen we binnenkort uitdelen op de lessen) en rekent gelijk af;
- We hebben geen kleding voorschriften, maar we zouden het wel leuk vinden als jullie niet in (blauwe) spijkerkleding zouden afdansen en liever niet op sportschoenen. Dames in een rokje of jurkje zou leuk zijn, maar is ook geen verplichting.

Gedurende de hele avond is de bovenzaal ook geopend. Hier kunnen de mensen, die afdansen, oefenen.

GOET VAUT

Hoewel het zaterdag 31 januari 2015 eigenlijk de 5e zaterdag van de maand is, is er toch vrijdansen. Dit vrijdansen is voor iedereen toegankelijk dus voor zowel de jeugd als de volwassenen. Maar het is wel een speciaal vrijdansen! Een vrijdansen met thema! Het thema is GOET VAUT! Dus je kunt dragen wat je wilt, laat de fantasie lekker gaan! Het vrijdansen is van 21.00 uur tot 00.30 uur en de entree bedraagt € 2,50 per persoon.

Vrijdansen in de maand februari

Zaterdag 7 februari organiseren we voor de jeugd vrijdansen van 21.00 uur tot 23.30 uur. Net als anders bedraagt de entree € 2,- per persoon. Kom lekker oefenen en natuurlijk nieuwe vrienden en vriendinnen maken!

Zaterdag 14 februari is er vrijdansen voor de volwassenen. Van 21.30 tot 00.30 is de vloer voor jullie beschikbaar en kunnen jullie lekker oefenen en bijpraten. Hiervoor bedraagt de entree € 3,- per persoon.

Zaterdag 21 februari is er in verband met de wedstrijd geen vrijdansen. Vandaar wij besloten hebben op zaterdag 28 februari weer vrijdansen te organiseren voor de jeugd en de volwassenen. Van 21.00 uur tot 00.30 uur bieden wij de gelegenheid alles lekker door te dansen. De entree bedraagt € 2,50 per persoon.

Wedstrijd, gewijzigde lestijden in het weekend van 21 februari

Op zaterdag 21 februari organiseren wij een KRIVADA wedstrijd voor paren. Indien er nog paren zijn die mee willen doen, kunnen deze zich opgeven bij ons.

Omdat om 20.00 uur de deur open gaat, zijn er een paar wijzigingen van lestijden voor die zaterdag:
- De Brons (Noord Scharwoude en Warmenhuizen) en zilvergroep beginnen om 18.00 uur.
- De Goudstercursus wordt verplaatst naar vrijdagavond 20 februari om 18.30 uur.

Frisje van de maand voor de jeugd

In de maand februari zal Sinas het frisje van de maand zijn. In deze maand betaalt de jeugd dus geen € 1,60 maar € 1,10 voor dit drankje (geldt alleen gedurende de lessen en het vrijdansen voor de jeugd).

Krivadawedstrijd voor de jeugd

Op zondag 29 maart (duurt nog even) is er ook een wedstrijd voor de jeugd in onze dansschool. In de volgende SNB kunnen jullie daar meer over lezen, maar mocht je nu al interesse hebben kun je ons er alles over vragen! Ook als je nu al mee wilt doen aan een wedstrijd, die bij een collega wordt gehouden, vraag ons even naar de mogelijkheden. Het wedstrijdenoverzicht hangt aan het prikbord in de gang.

Tot de volgende keer!

Groetjes van de familie Schavemaker

Dansschool Schavemaker | Dorpsstraat 510 | 1723 HG Noord - Scharwoude | www.dansschoolschavemaker.nl | info@dansschoolschavemaker.nl | 0226 - 31 47 31