Hallo dansers en danseressen,

Weer een leuke SNB deze maand want we hebben jullie weer veel te vertellen!

Afdansen

Het afdansen houdt in dat je aan een professionele jury laat zien wat je geleerd hebt. Deze jury zal je hier cijfers voor geven. Probeer voor het afdansen alvast een partner te zoeken. Die heb je zeker nodig. Als dit op het allerlaatste moment moet gebeuren, kan dat alleen maar problemen opleveren. De briefjes liggen al bij de ingang, dus opgeven kan vanaf nu!

Iedereen kan dit jaar afdansen. Dit gebeurt dit jaar op zaterdag 25 april. Het lijkt nog heel ver weg, maar het gaat sneller dan je denkt. Tijdens de lessen wordt alles uitgebreid aan je uitgelegd, maar wij zetten hier alvast even alles op een rijtje:
- Je zoekt een partner waarmee je lekker danst (als je geen partner kunt vinden, helpen wij je zoveel mogelijk, maar ga eerst zelf op zoek);
- Je bepaalt samen met je partner of je Ballroom (EW, Tango en Quickstep etc.), Latin (Cha Cha, Rumba en Jive etc.) of allebei wil gaan afdansen (99% danst meestal voor beide af);
- Je levert je briefje in en rekent gelijk af.

We hebben geen kleding voorschriften, maar we zouden het wel leuk vinden als jullie niet in (blauwe) spijkerkleding zouden afdansen en liever niet op sportschoenen. Dames in een rokje of jurkje zou leuk zijn, maar is ook geen verplichting. Gedurende de hele avond is de bovenzaal ook geopend. Hier kunnen de mensen, die afdansen, oefenen.

Het tijdsschema voor het afdansen ziet er als volgt uit:
- 18.30 uur: Zaal open en nummers afhalen;
- 19.00 uur: Aanvang afdansen.

Uiteraard zijn ouders, familieleden e.d. van harte welkom. Er is deze avond geen entree.

Wedstrijd in eigen dansschool voor de jeugd

Zondag 29 maart is er in de dansschool een Krivada-wedstrijd voor de jeugd. Om 9.15 uur gaat de deur open. De wedstrijd begint om 10.00 uur en de verwachting is dat we rond 17.00 uur klaar zijn. Iedere klasse kan aan de wedstrijd mee doen, of je nu eerste jaars of open klasse danst. Je danst 6 dansen. In de Ballroom de Engelse Wals, Tango en Quickstep; in de Latin American de Cha, Cha, Cha, Rumba en Jive. Alleen de Open klasse danst tevens de Slow Foxtrott en Samba. Het is altijd een gezellige dag waar je veel van kunt leren. Als je mee doet met de wedstrijd van 29 maart, dan mag je op maandagavond iedere week van 18.30 tot 19.30 een uurtje extra komen oefenen. Er zullen dan tips worden gegeven over de techniek van het dansen. Mocht je interesse hebben om mee te doen aan de wedstrijd, geef je dan voor 23 maart a.s. bij ons op!

Vrijdansen 28 februari

Zaterdag 28 februari 2015 er vrijdansen. Dit vrijdansen is voor iedereen toegankelijk dus voor zowel de jeugd als de volwassenen. Het vrijdansen is van 21.00 uur tot 00.30 uur en de entree bedraagt € 2,50 per persoon.

Vrijdansen in de maand maart

Ook op zaterdag 7 maart en 21 maart is er voor de jeugd weer vrijdansen. Van 21.05 uur tot 23.30 uur hebben jullie de gelegenheid om de pasjes door te nemen voor het afdansen. Tevens is het natuurlijk een mooie gelegenheid om nieuwe vrienden / vriendinnen te ontmoeten. Net als anders betaal je voor het vrijdansen € 2,00 entree.

Voor de volwassenen is het vrijdansen op zaterdag 14 maart en 28 maart. Net als anders bedraagt de entree hiervoor € 3,- en zullen wij van 21.30 uur tot 00.30 uur lekkere dansmuziek draaien.

Voorjaarscursussen

Half april starten we een korte voorjaarscursus. De cursussen duren 6 weken en de lessen zijn 1 uur. Swing, Swing vervolg, Rock 'n Roll, Rock 'n Roll vervolg, Salsa, Ierse Dansen, Zilverster (voor leerlingen vanaf 2e jaar), Techniek Ballroom en Latin en nieuw de West Coast Swing zijn de cursussen die aangeboden worden. Ook staat er een opfriscursus Ballroom en een opfriscursus Latin op het programma, misschien goed om de basis te herhalen?

Voor meer informatie, kijk binnenkort op www.dansschoolschavemaker.nl

De kosten van deze cursus zijn € 40,00 per persoon per cursus. Als je 2 cursussen gaat doen, betaal je geen € 80,00 maar € 70,00.

Speciaal voor de bruidsparen van deze zomer beginnen wij een z.g. Bruidsparen cursus. Ook deze cursus bestaat uit 6 lessen. Daarin leren wij een stukje Quickstep en Cha cha cha. Deze cursus van 1,5 uur kost € 55,00 per persoon.

Wil je ook hier meer over weten, kijk op de website. Je kunt je natuurlijk ook opgeven door middel van de inschrijfformulieren bij de uitgang.

Ook Zumba en Zumba Toning gaat nog even door, nog 10 weken zelfs! De cursus is natuurlijk ook voor degenen die nog nooit Zumba les gevolgd hebben. Lekker nog even strak de zomer in! De kosten bedragen € 60,00 per persoon. Wil je 2 x in de week Zumba dansen, betaal je € 100,00 per persoon. Geef je op via een inschrijfformulier of via de website.

Inschrijven nieuwe seizoen binnenkort mogelijk!

De nieuwe data van de aanvang van de cursussen voor het nieuwe seizoen zijn binnenkort bekend. Vanaf eind maart zijn de inschrijfformulieren beschikbaar en komen ze bij de uitgang te liggen en op de website te staan.

Frisje van de maand voor de jeugd

In de maand maart zal 7-up het frisje van de maand zijn. In deze maand betaalt de jeugd dus geen € 1,60 maar € 1,10 voor dit drankje (geldt alleen gedurende de lessen en het vrijdansen voor de jeugd).

Social Media

Ook wij hebben een Facebook en twitter account. Maar hoe leuk is het om hierop ook de meningen van onze leerlingen te zien? Daarom willen wij jullie vragen een leuke review achter te laten op Facebook.

Binnenkort

- Zaterdag 28 februari vrijdansen jeugd en volwassenen
- Zaterdag 7 maart vrijdansen jeugd
- Zaterdag 14 maart vrijdansen volwassenen
- Zaterdag 21 maart vrijdansen jeugd
- Zaterdag 28 maart vrijdansen volwassenen
- Zondag 29 maart Krivada wedstrijd voor de jeugd
- Zaterdag 25 april afdansen.

We hopen jullie voldoende te hebben geïnformeerd, maar als er nog vragen zijn, dan weten jullie ons te vinden!

Groetjes van de familie Schavemaker

Dansschool Schavemaker | Dorpsstraat 510 | 1723 HG Noord - Scharwoude | www.dansschoolschavemaker.nl | info@dansschoolschavemaker.nl | 0226 - 31 47 31