Beste allemaal,

Het einde van het seizoen is al bijna in zicht, maar toch gaat er nog veel gebeuren de komende tijd!

Wedstrijd in eigen dansschool voor de jeugd

Zondag 29 maart is er in de dansschool een Krivada-wedstrijd voor de jeugd. Om 9.15 uur gaat de deur open. De wedstrijd begint om 10.00 uur en de verwachting is dat we rond 15.00 uur klaar zijn. Iedere klasse kan aan de wedstrijd mee doen, of je nu eerste jaars of open klasse danst. Wil je hier nog aan deelnemen? Meld je dan nog snel bij ons aan! Ook zijn supporters natuurlijk van harte welkom. Houd er wel rekening mee dat de entree voor deelnemers en supporters € 4,- per persoon bedraagt.

Afdansen

Ja, het gaat er nu echt om spannen. De laatste lessen worden gegeven en het afdansen komt al dichterbij. Op deze avond kunnen jullie aan iedereen laten zien wat je de afgelopen tijd geleerd hebt op de lessen. Maar het is misschien handig dat we alles nog even op een rijtje zetten.
De datum, is zoals bekend, Zaterdag 25 april vanaf 19.00 uur
Zorg daarom dat je een half uur voor aanvang aanwezig bent. Als je familie mee wilt nemen, zorg er dan voor dat die op tijd binnen zijn, het is altijd druk bezet. De deur gaat om 18.30 uur open.

Binnenkort zijn de serie indelingen ook bekend en zullen deze ook verteld worden op de lessen. Let goed op je nummer, onthoud deze dan ook want dan kan je gelijk je nummer ophalen als je binnen komt. Als je moet afdansen, haal je in de bovenzaal je nummer op. Deze speld je op je rug.
Serie voor serie wordt er gedanst waarbij een jury punten geeft. Deze punten worden dezelfde dag nog opgeteld en als iedereen van de groep heeft afgedanst, is er duidelijk wie nummer één van de groep is geworden. Eerst danst iedereen Ballroom, daarna beginnen we overnieuw en danst iedereen Latin, in dezelfde volgorde van serie. De bovenzaal is ook open deze avond; hier kan geoefend worden.

Kleding met het afdansen

Elk jaar weer krijgen we telefoontjes van ouders of van de leerlingen zelf over welke kleding ze met het afdansen aan moeten? Eigenlijk is dat heel simpel, voor de heren geldt dat we het liefst geen (blauwe) spijkerkleding zien en het liefst geen sportschoenen en voor de dames geld het liefst geen spijkerbroek, maar een pantalon, rokje of jurkje. Schoenen met naaldhakken zijn niet toegestaan! Het zijn geen verplichtingen, we willen jullie (en/of jullie ouders) niet in de kosten jagen voor een keertje afdansen, maar we zouden het leuk vinden als je er een beetje aan kunt voldoen.

Vrijdansen

Uiteraard gaan we ook na het seizoen nog even door met het vrijdansen voor de jeugd en paren. Voor een overzicht van de exacte data, kijk hier op onze website.

Diploma-uitreiking

Op vrijdag 22 mei vindt de diploma-uitreiking plaats. Om 20.00 uur kan iedereen die afgedanst heeft naar de dansschool komen om zijn/ haar diploma in ontvangst te nemen. Deze avond sluiten we af met vrijdansen voor iedereen, dus ook voor degenen die niet afgedanst hebben. Hier vragen we geen entree voor. Om 00.30 uur is het vrijdansen afgelopen.

Inschrijven voor het nieuwe seizoen.

Binnenkort kan je je op de site alvast opgeven voor volgend jaar. De tijden en de dagen waarop de lessen gegeven worden staan ook allemaal op de site. Je kunt ook een formulier meenemen, die je in de dansschool kunt verkrijgen. Wil je zeker zijn van een plaats voor een vervolgcursus die je volgend jaar wilt volgen, geef je snel op. Natuurlijk is de inschrijving voor personen die voor het eerst willen gaan dansen, ook geopend.

Frisje van de maand voor de jeugd

In de maand april zal Cola het frisje van de maand zijn. In deze maand betaalt de jeugd dus geen € 1,60 maar € 1,10 voor dit drankje (geldt alleen gedurende de lessen en het vrijdansen voor de jeugd).

Voorjaarscursussen

Binnenkort starten ook de voorjaarscursussen. West Coast Swing, Rock 'n Roll, Rock 'n Roll vervolg, Salsa, Opfriscursussen Ballroom en Latin, Ierse Dans en Techniek Ballroom/Latin zijn de cursussen die aangeboden worden. Voor meer informatie, kijk op www.dansschoolschavemaker.nl
De kosten van deze cursus zijn € 40,- per persoon per cursus. Als je 2 cursussen gaat doen, betaal je geen € 80,- maar € 70,-.

Tevens beginnen wij een z.g. Bruidsparencursus. Daarin leren wij een stukje Quickstep en Cha cha cha.

Ook Zumba gaat nog even verder. De Zumba en Zumba Toning gaan nog 10 weken door! De cursus is natuurlijk ook voor degenen die nog nooit Zumba les gevolgd hebben. Lekker nog even strak de zomer in! Ook deze cursussen staan op het inschrijfformulier. Deze cursussen beginnen vanaf 17 april.

Voor de bovengenoemde cursussen geldt vol=vol. Dus wees er snel bij en zorg dat je je briefje deze week nog inlevert. Ook kan je je via het internet opgeven, als je geen formulier thuis hebt. Op www.dansschoolschavemaker.nl kan je alles nog terugvinden wat je nog niet duidelijk is.

Agenda tot en met september 2015

- Zondag 29 maart Krivada wedstrijd voor de jeugd
- Zaterdag 4 april vrijdansen jeugd
- Zaterdag 11 april vrijdansen volwassenen
- Zaterdag 18 april vrijdansen jeugd en volwassenen
- Zaterdag 25 april afdansen.
- Zaterdag 2 mei vrijdansen jeugd en volwassenen
- Zaterdag 16 mei vrijdansen jeugd en volwassenen
- Vrijdag 22 mei diploma-uitreiking met aansluitend vrijdansen jeugd en volwassenen
- Zaterdag 30 mei vrijdansen jeugd en volwassenen
- Vrijdag 5 juni vrijdansen jeugd en volwassenen
- Zaterdag 20 juni vrijdansen jeugd en volwassenen
- Vrijdag 25 september Eerste dansles van seizoen 2015-2016

En mochten wij jullie tot het nieuwe seizoen niet meer zien, wensen wij je nu al in ieder geval een hele fijne vakantie met veel mooi weer, veel plezier en rust. En natuurlijk tot ziens op het vrijdansen en in het nieuwe seizoen!

Groetjes van de familie Schavemaker

Dansschool Schavemaker | Dorpsstraat 510 | 1723 HG Noord - Scharwoude | www.dansschoolschavemaker.nl | info@dansschoolschavemaker.nl | 0226 - 31 47 31