Beste allemaal,

Het einde van het seizoen is al bijna in zicht, maar toch gaat er nog veel gebeuren de komende tijd!

Afdansen

Ja, het gaat er nu echt om spannen. De laatste lessen worden gegeven en het afdansen komt al dichterbij. Op deze avond kunnen jullie aan iedereen laten zien wat je de afgelopen tijd geleerd hebt op de lessen. Maar het is misschien handig dat we alles nog even op een rijtje zetten. Hier nog even een overzicht wie er op welke tijden afdansen:
Zaterdag 23 april vanaf 19.00 uur!
Zorg daarom dat je een uur voor aanvang aanwezig bent. Als je familie mee wilt nemen, zorg er dan voor dat die op tijd binnen zijn, het is altijd druk bezet. De deur gaat om 18.00 uur open.

Binnenkort zijn de serie indelingen ook bekend en zullen deze ook verteld worden op de lessen. Let goed op je nummer, onthoud deze dan ook want dan kan je gelijk je nummer ophalen als je binnen komt. Als je moet afdansen, haal je in de bovenzaal je nummer op. Deze speld je op je rug.
Serie voor serie wordt er gedanst waarbij een jury punten geeft. Deze punten worden dezelfde dag nog opgeteld en als iedereen van de groep heeft afgedanst, is er duidelijk wie nummer één van de groep is geworden. Eerst danst iedereen Ballroom, daarna beginnen we overnieuw en danst iedereen Latin, in dezelfde volgorde van serie. De bovenzaal is ook open deze avond; hier kan geoefend worden.

Kleding met het afdansen

Elk jaar weer krijgen we telefoontjes van ouders of van de leerlingen zelf over welke kleding ze met het afdansen aan moeten? Eigenlijk is dat heel simpel, voor de heren geldt dat we het liefst geen (blauwe) spijkerkleding zien en het liefst geen sportschoenen en voor de dames geld het liefst geen spijkerbroek, maar een pantalon, rokje of jurkje. Schoenen met naaldhakken zijn niet toegestaan. Het zijn geen verplichtingen, we willen jullie (en/of jullie ouders) niet in de kosten jagen voor een keertje afdansen, maar we zouden het leuk vinden als je er een beetje aan kan voldoen.

Vrijdansen

Uiteraard gaan we ook na het seizoen nog even door met het vrijdansen voor de jeugd en paren. Donderdag 31 maart is er vrijdansen voor de 55+'ers. Van 14.00 tot 16.30 uur kunnen zij lekker de voetjes laten bewegen op de vloer. De entree voor dit vrijdansen bedraagt € 2,50 per persoon.

Uiteraard zijn er in april nog genoeg mogelijkheden om te oefenen voor het afdansen.

Zaterdag 2 april van 21.00 tot 23.30 uur is er vrijdansen voor de jeugd
Zaterdag 9 aprilis er van 21.30 tot 00.30 uur vrijdansen voor de volwassenen
Zaterdag 16 april is er gezamenlijk vrijdansen voor de jeugd en de volwassenen

Kom dus allen lekker oefenen en vraag ons als je nog vragen hebt over figuren!

Diploma-uitreiking

Op zaterdag 21 mei vindt de diploma-uitreiking plaats. Om 21.00 uur kan iedereen die afgedanst heeft naar de dansschool komen om zijn/ haar diploma in ontvangst te nemen. Deze avond sluiten we af met vrijdansen. Hier vragen we geen entree voor. Om 00.30 uur is het vrijdansen afgelopen.

Vrijdansen mei/juni

Alle vrijdansavonden in mei en juni zijn voor de jeugd en de volwassenen. Van 21.00 uur tot 00.30 uur zijn we geopend en maken we er een leuke avond van! De entree bedraagt € 2,50 per persoon.
Het vrijdansen in mei/juni is op de volgende data:

Zaterdag 7 mei;
Zaterdag 21 mei (tevens diplomauitreiking, dus vrij entree);
Zaterdag 4 juni;
Zaterdag 18 juni.

Inschrijven voor het nieuwe seizoen.

Ook kan je je op de site alvast opgeven voor volgend jaar. De tijden en de dagen waarop de lessen gegeven worden staan ook allemaal op de site. Je kunt ook een formulier meenemen, die je in de dansschool kunt verkrijgen. Wil je zeker zijn van een plaats voor een vervolgcursus die je volgend jaar wilt volgen, geef je snel op. Natuurlijk is de inschrijving voor personen die voor het eerst willen gaan dansen, ook geopend.

Frisje van de maand

Net als iedere maand is er weer een frisje van de maand! Het frisje van de maand is alleen van toepassing voor de jeugdgroepen Deze maand is cola weer aan de beurt. De hele maand april betaal je dus maar € 1,10 voor een cola in plaats van € 1,60. Dit geldt niet tijdens het afdansen.

Voorjaarscursussen

Binnenkort starten ook de voorjaarscursussen. West Coast Swing, Rock 'n Roll 1,2 en 3, Opfriscursussen Ballroom en Latin en Techniek Ballroom/Latin zijn de cursussen die aangeboden worden. Voor meer informatie, kijk op www.dansschoolschavemaker.nl
De kosten van deze cursus zijn € 40,- per persoon per cursus. Als je 2 cursussen gaat doen, betaal je geen € 80,- maar € 70,-.

Tevens beginnen wij een z.g. Bruidsparencursus. Daarin leren wij een stukje Quickstep en Cha cha cha. Wil je meer weten, kijk op de website. Je kan je natuurlijk ook opgeven door middel van de inschrijfformulieren bij de uitgang.

Ook Zumba gaat nog even verder. De Zumba en Zumba Toning gaan nog 10 weken door! De cursus is natuurlijk ook voor degenen die nog nooit Zumba les gevolgd hebben. Lekker nog even strak de zomer in! Ook deze cursussen staan op het inschrijfformulier. Deze cursussen beginnen vanaf 18 april.

Voor de bovengenoemde cursussen geldt vol=vol. Dus wees er snel bij en zorg dat je je briefje deze week nog inlevert. Ook kan je je via het internet opgeven, als je geen formulier thuis hebt. Op www.dansschoolschavemaker.nl kan je alles nog terugvinden wat je nog niet duidelijk is.

Agenda tot en met juni 2016

  • Donderdag 31 maart vrijdansen 55+
  • Zaterdag 2 april vrijdansen jeugd
  • Zaterdag 9 april vrijdansen volwassenen
  • Zaterdag 16 april vrijdansen jeugd en volwassenen
  • Zaterdag 23 april afdansen jeugd en volwassenen
  • Zaterdag 27 februari vrijdansen jeugd en volwassenen
  • Zaterdag 7 mei vrijdansen jeugd en volwassenen
  • Zaterdag 21 mei Diploma-uitreiking / vrijdansen voor de jeugd en volwassenen
  • Zaterdag 4 juni vrijdansen jeugd en volwassenen
  • Zaterdag 18 juni vrijdansen jeugd en volwassenen

En mochten wij jullie tot het nieuwe seizoen niet meer zien, wensen wij je nu al in ieder geval een hele fijne vakantie met veel mooi weer, veel plezier en rust. En natuurlijk tot ziens op het vrijdansen en in het nieuwe seizoen!

Groetjes van de Familie Schavemaker

Dansschool Schavemaker | Dorpsstraat 510 | 1723 HG Noord - Scharwoude | www.dansschoolschavemaker.nl | info@dansschoolschavemaker.nl | 0226 - 31 47 31