Hallo dansers en danseressen,

Hierbij alweer een nieuwe SNB met daarin alle nieuwtjes die ons te wachten staan de komende tijd!

Afdansen

Ja, het jaar is net begonnen, maar wij denken al weer aan het eind van het seizoen. Want dat duurt niet zo heel lang meer. We zijn nu halverwege de cursussen, dus voor je het weet is het alweer voorbij. Waar we al mee bezig zijn is het organiseren van het afdansen voor de jeugd en volwassenen. Het afdansen houdt in dat je aan een professionele jury laat zien wat je geleerd hebt. Deze jury zal je hier cijfers voor geven. Hier zullen we tijdens de lessen meer over vertellen maar probeer voor het afdansen alvast een partner te zoeken, als je deze nog niet hebt. Binnenkort zullen de opgave briefjes hiervoor uitgedeeld worden, zodat je al je familieleden uit kan nodigen om te komen kijken, want de fans zijn toch wel nodig op dat soort spannende momenten.

Iedereen kan dit jaar afdansen. Dit gebeurt dit jaar op zaterdag 22 april. Het lijkt nog heel ver weg, maar het gaat sneller dan je denkt. Tijdens de lessen wordt alles uitgebreid aan je uitgelegd, maar wij zetten hier alvast even alles op een rijtje:

 • Je zoekt een partner waarmee je lekker danst (als je geen partner kunt vinden, helpen wij je zoveel mogelijk, maar ga eerst zelf op zoek)
 • Je bepaalt samen met je partner of je Ballroom (EW, Tango en Quickstep), Latin (Cha Cha, Rumba en Jive) of allebei wil gaan afdansen (99% danst meestal voor beide af)
 • Je levert je briefje in (die zullen we binnenkort uitdelen op de lessen) en gelijk afrekenen

We hebben geen kleding voorschriften, maar we zouden het wel leuk vinden als jullie niet in (blauwe) spijkerkleding zouden afdansen en liever niet op sportschoenen. Dames in een rokje of jurkje zou leuk zijn, maar is ook geen verplichting.

Gedurende de hele avond is de bovenzaal ook geopend. Hier kunnen de mensen die afdansen, oefenen.

Vrijdansen voor de volwassenenen

Zaterdag 28 januari is er voor jullie weer vrijdansen. Van 21.00 tot 0.00 uur kunnen jullie de nieuw geleerde pasjes weer doordansen en uiteraard een drankje doen aan de bar. Het vrijdansen is toegankelijk voor iedereen. De entree bedraagt € 3,- per persoon.

Vrijdansen in de maand februari

Zaterdag 4 februari organiseren we voor de jeugd vrijdansen van 21.00 uur tot 23.30 uur. Net als anders bedraagt de entree € 2,- per persoon. Kom lekker oefenen en natuurlijk nieuwe vrienden en vriendinnen maken!

Zaterdag 11 februari is er vrijdansen voor de volwassenen. Van 21.00 tot 00.00 is de vloer voor jullie beschikbaar en kunnen jullie lekker oefenen en bijpraten. Hiervoor bedraagt de entree € 3,- per persoon.

Zaterdag 18 februari is er in verband met de wedstrijd geen vrijdansen.

Zaterdag 25 februari is er weer vrijdansen voor de volwassenen. Van 21.00 uur tot 00.00 uur bieden wij de gelegenheid alles lekker door te dansen. De entree bedraagt € 3,00 per persoon.

Ook is er op woensdag 15 februari van 14.00 uur tot 16.30 uur vrijdansen, speciaal voor de ouderen die niet meer op school zitten of hoeven te werken. De entree bedraagt € 2,50 per persoon en dit vrijdansen is uiteraard toegankelijk voor iedereen.

Wedstrijd, gewijzigde lestijden in het weekend van 18 februari

Op zaterdag 18 februari organiseren wij een KRIVADA wedstrijd voor paren. Omdat om 20.00 uur de deur open gaat, zijn er een paar wijzigingen van lestijden voor die zaterdag. De zilvergroep begint om 18.00 uur.

Indien er nog paren zijn die mee willen doen aan de wedstrijd, is dat natuurlijk mogelijk. Wel moet de gezamelijk leeftijd minimaal 40 jaar zijn. Wil je meedoen? Geef je dan zo snel mogelijk op bij ons!

Frisje van de maand voor de scholieren / jeugd

In de maand februari zal Sinas het frisje van de maand zijn. In deze maand betaald de jeugd dus geen € 1,60 maar € 1,10 voor dit drankje (geldt alleen gedurende de lessen en het vrijdansen voor de scholieren / jeugd)

Opbrengst decemberactie Stichting ALS

Rond de kerstperiode hebben we, net als andere jaren, geld verzameld voor het goede doel. Dit jaar was dit de stichting 'ALS'. Deze stichting doet onderzoek naar de ziekte ALS. We hebben voor deze stichting € 625,00 opgehaald, waar wij en zeker de stichting heel blij mee zijn! Allemaal ontzettend bedankt voor de bijdrage!

Agenda tot en met maart 2017

 • Zaterdag 28 januari vrijdansen volwassenen
 • Zaterdag 4 februari vrijdansen jeugd
 • Zaterdag 11 februari vrijdansen jeugd en volwassenen
 • Woensdag 15 februari vrijdansen voor 55+
 • Zaterdag 18 februari Krivadawedstrijd Senioren
 • Zaterdag 25 februari vrijdansen volwassenen
 • Zaterdag 4 maart vrijdansen jeugd
 • Zaterdag 11 maart vrijdansen volwassenen
 • Woensdag 15 maart vrijdansen voor 55+
 • Zaterdag 18 maart vrijdansen jeugd
 • Zaterdag 25 maart vrijdansen volwassenen

Tot de volgende keer!

Groetjes van de familie Schavemaker

Dansschool Schavemaker | Dorpsstraat 510 | 1723 HG Noord - Scharwoude | www.dansschoolschavemaker.nl | info@dansschoolschavemaker.nl | 0226 - 31 47 31