Hallo dansers en danseressen,

Weer een leuke SNB deze maand want we hebben jullie weer veel te vertellen!

Afdansen

We hebben het vorige maand ook al benoemd, maar het afdansen komt nu echt dichterbij!
Het afdansen vindt plaats op zaterdag 22 april.
Het afdansen houdt in dat je aan een professionele jury laat zien wat je geleerd hebt. Deze jury zal je hier cijfers voor geven. Hier zullen we tijdens de lessen meer over vertellen maar probeer voor het afdansen alvast een partner te zoeken. Die heb je zeker nodig. Als dit op het allerlaatste moment moet gebeuren, kan dat alleen maar problemen opleveren. De briefjes liggen al bij de ingang, dus opgeven kan vanaf nu!

We hebben geen kleding voorschriften, maar we zouden het wel leuk vinden als jullie niet in (blauwe) spijkerkleding zouden afdansen en liever niet op sportschoenen. Dames in een rokje of jurkje zou leuk zijn, maar is ook geen verplichting.
Gedurende de hele avond is de bovenzaal ook geopend. Hier kunnen de mensen, die afdansen, oefenen.

Het tijdsschema voor het afdansen ziet er als volgt uit:

 • 18.00 uur: Zaal open en nummers afhalen;
 • 19.00 uur: Start afdansen.

Iedereen danst eerst af voor de Ballroomdansen en daarna voor de Latindansen. Uiteraard is het afdansen voor jullie ouders en andere mensen die willen aanmoedigen gratis te bezoeken.
We kunnen alleen niet zeggen hoe laat je aan de beurt bent.

Op zaterdag 27 mei 2017 is de diploma-uitreiking voor iedereen. Aansluitend is er vrijdansen. Er is deze avond geen entree!

Vrijdansen

Zaterdag 4 maart organiseren we voor de jeugd vrijdansen van 21.00 uur tot 23.30 uur. Net als anders bedraagt de entree € 2,- per persoon. Kom lekker oefenen en natuurlijk nieuwe vrienden en vriendinnen maken!

Zaterdag 11 maart is er vrijdansen voor de volwassenen. Van 21.00 tot 00.00 is de vloer voor jullie beschikbaar en kunnen jullie lekker oefenen en bijpraten. Hiervoor bedraagt de entree € 3,- per persoon

Zaterdag 18 maart is er vrijdansen voor de jeugd. Net als anders staat de vloer van 21.00 tot 23.30 uur tot jullie beschikking en kunnen jullie lekker aan de slag. De entree bedraagt wederom € 2,- per persoon.

Zaterdag 25 maart is er weer vrijdansen voor de volwassenen. Van 21.00 uur tot 00.00 uur bieden wij de gelegenheid alles lekker door te dansen. De entree bedraagt € 3,- per persoon.

Ook is er op woensdag 15 maart van 14.00 uur tot 16.30 uur vrijdansen, speciaal voor de ouderen die niet meer op school zitten of hoeven te werken. De entree bedraagt € 2,50 per persoon en dit vrijdansen is uiteraard toegankelijk voor iedereen.

Eindbal

Op zaterdag 6 mei 2017 is er voor iedereen een eindbal. Net als het kerstbal wordt dit een avondvullend programma met lekkere hapjes en dansjes. Het is toegankelijk voor iedereen en duurt van 21.00 uur tot 00.30 uur. De dresscode is cocktail voor deze avond. Vanaf heden zijn er kaarten te reserveren. Deze kosten € 10,- per persoon.

Voorjaarscursussen

Eind april starten we een korte voorjaarscursus. De cursussen duren 6 weken en de lessen zijn 1 uur. West Coast Swing, Rock 'n Roll, Rock 'n Roll vervolg, Salsa, Techniek Ballroom en Latin zijn de cursussen die aangeboden worden. Ook staat er een opfriscursus Ballroom en een opfriscursus Latin op het programma, misschien goed om de basis te herhalen? Voor meer informatie, kijk binnenkort op www.dansschoolschavemaker.nl
De kosten van deze cursussen zijn € 40,00 per persoon per cursus. Als je 2 cursussen gaat doen, betaal je geen € 80,00 maar € 70,00.
Speciaal voor de bruidsparen van deze zomer beginnen wij een z.g. Bruidsparen cursus. Daarin leren wij een stukje Quickstep en Cha cha cha. Deze cursus van 1,5 uur kost € 55,00 per persoon.
Wil je ook hier meer over weten, kijk hiervoor binnenkort op de website. Je kunt je natuurlijk ook opgeven door middel van de inschrijfformulieren bij de uitgang.

Ook Zumba gaat nog even door, nog 10 weken zelfs! De cursus is natuurlijk ook voor degenen die nog nooit Zumba les gevolgd hebben. Lekker nog even strak de zomer in! De kosten bedragen € 60,00 per persoon. Wil je 2 x in de week Zumba dansen, betaal je € 100,00 per persoon. Geef je binnenkort op via een inschrijfformulier of via de website.

En natuurlijk gaat Draag & Dans nog even door, nog 10 weken zelfs! De cursus is natuurlijk ook voor degenen die nog nooit een les gevolgd hebben. De kosten bedragen € 7,50 per persoon per les. Geef je binnenkort op via een inschrijfformulier of via de website.

Inschrijven nieuwe seizoen binnenkort mogelijk!

De nieuwe data van de aanvang van de cursussen voor het nieuwe seizoen zijn binnenkort bekend. Vanaf half maart zijn de inschrijfformulieren beschikbaar en komen ze op de website te staan en bij de uitgang te liggen.

Frisje van de maand voor de scholieren / jeugd

Net als iedere maand is er weer een frisje van de maand! Het frisje van de maand is alleen van toepassing voor de jeugdgroepen. Deze maand is 7-up aan de beurt. De hele maand maart betaal je dus maar € 1,10 voor een 7-up in plaats van € 1,60.

Agenda tot en met juni 2017

 • Zaterdag 4 maart vrijdansen jeugd
 • Zaterdag 11 maart vrijdansen volwassenen
 • Woensdag 15 maart vrijdansen voor 55+
 • Zaterdag 18 maart vrijdansen jeugd
 • Zaterdag 25 maart vrijdansen volwassenen
 • Zaterdag 1 april vrijdansen jeugd
 • Zaterdag 8 april vrijdansen volwassenen
 • Zaterdag 15 april vrijdansen voor iedereen
 • Woensdag 19 april vrijdansen voor 55+
 • Zaterdag 22 april Afdansen
 • Zaterdag 29 april vrijdansen voor iedereen
 • Zaterdag 6 mei Eindbal voor iedereen
 • Zaterdag 27 mei Diploma-uitreiking + vrijdansen voor iedereen
 • Zaterdag 3 juni vrijdansen voor iedereen
 • Zaterdag 17 juni vrijdansen voor iedereen

We hopen jullie voldoende te hebben geïnformeerd, maar als er nog vragen zijn, dan weten jullie ons te vinden!

Groetjes van de familie Schavemaker

Dansschool Schavemaker | Dorpsstraat 510 | 1723 HG Noord - Scharwoude | www.dansschoolschavemaker.nl | info@dansschoolschavemaker.nl | 0226 - 31 47 31