Hallo dansers en danseressen,

Weer een leuke SNB deze maand want we hebben jullie weer veel te vertellen!

Afdansen

We hebben het vorige maand ook al benoemd, maar het afdansen komt nu echt dichterbij!

Het afdansen vindt plaats op zaterdag 13 april.

Het afdansen houdt in dat je aan een professionele jury laat zien wat je geleerd hebt. Deze jury zal je hier cijfers voor geven. Hier zullen we tijdens de lessen meer over vertellen maar probeer voor het afdansen alvast een partner te zoeken. Die heb je zeker nodig. Als dit op het allerlaatste moment moet gebeuren, kan dat alleen maar problemen opleveren. De briefjes liggen al bij de ingang, dus opgeven kan vanaf nu!

We hebben geen kleding voorschriften, maar we zouden het wel leuk vinden als jullie niet in (blauwe) spijkerkleding zouden afdansen en liever niet op sportschoenen. Dames in een rokje of jurkje zou leuk zijn, maar is ook geen verplichting.

Gedurende de hele avond is de bovenzaal ook geopend. Hier kunnen de mensen, die afdansen, oefenen.

Het tijdsschema voor het afdansen ziet er als volgt uit:

 • 19.30 uur: Zaal open en nummers afhalen
 • 20.00 uur: Start afdansen

Iedereen danst eerst af voor de Ballroomdansen en daarna voor de Latindansen. Uiteraard is het afdansen voor jullie ouders en andere mensen die willen aanmoedigen gratis te bezoeken.
We kunnen alleen niet zeggen hoe laat je aan de beurt bent.

Diploma-uitreiking

Op zaterdag 18 mei is iedereen, die heeft afgedanst, van harte welkom om zijn/haar diploma op te halen vanaf 21.00 uur. Aansluitend is er vrijdansen met vrij entree tot 0.00 uur, waarbij iedereen van harte welkom is!

Vrijdansen

Zaterdag 16 maart en zaterdag 30 maart is er vrijdansen van 21.00 uur tot 0.00 uur. Net als anders bedraagt de entree € 3,00 per persoon. Kom lekker oefenen en natuurlijk nieuwe vrienden en vriendinnen maken!

Ook is er op woensdag 28 maart van 14.00 uur tot 16.15 uur vrijdansen, speciaal voor de ouderen die niet meer op school zitten of hoeven te werken. De entree bedraagt € 2,50 per persoon en dit vrijdansen is uiteraard toegankelijk voor iedereen.

Voorjaarscursussen

Vanaf mei starten we een korte voorjaarscursus. De cursussen duren 6 weken en de lessen zijn 1 uur. American Smooth, Rock 'n Roll, Salsa, Opfriscursus Ballroom/Latin, Latin Solo Dance, Techniek Ballroom en Latin zijn de cursussen die aangeboden worden. Voor meer informatie, kijk op:

De kosten van deze cursussen zijn € 45,00 per persoon per cursus. Als je 2 cursussen gaat doen, betaal je geen € 90,00 maar € 75,00.

Speciaal voor de bruidsparen van deze zomer beginnen wij een z.g. Bruidsparen cursus. Daarin leren wij een stukje Quickstep en Swing. Deze cursus duurt ook 1 uur

Wil je ook hier meer over weten, kijk hiervoor op de website. Je kunt je natuurlijk ook opgeven door middel van de inschrijfformulieren bij de uitgang.

Ook Zumba gaat nog even door, nog 10 weken zelfs! De cursus is natuurlijk ook voor degenen die nog nooit Zumba les gevolgd hebben. Lekker nog even strak de zomer in! De kosten bedragen € 75,00 per persoon. Wil je 2 x in de week Zumba dansen, betaal je € 110,00 per persoon. Geef je op via een inschrijfformulier of via de website.

Inschrijven nieuwe seizoen binnenkort mogelijk!

De nieuwe data van de aanvang van de cursussen voor het nieuwe seizoen zijn binnenkort bekend. Dan zijn de inschrijfformulieren beschikbaar en komen ze op de website te staan en bij de uitgang te liggen.

SAVE THE DATE

Het nieuwe dansseizoen is alweer het 40ste dansseizoen van Dansschool Schavemaker. Dit laten wij niet zomaar voorbijgaan. Vandaar dat wij jullie vragen om zaterdag 14 september 2019 vrij te houden!

Agenda tot en met juni 2019

 • Zaterdag 16 Maart 2019: Vrijdansen
 • Woensdag 27 Maart 2019: Vrijdansen 55+
 • Zaterdag 30 Maart 2019: Vrijdansen
 • Zaterdag 13 April 2019: Afdansen
 • Zaterdag 20 April 2019: Vrijdansen
 • Zaterdag 18 Mei 2019: Diploma-uitreiking en vrijdansen
 • Zaterdag 1 juni 2019: Vrijdansen
 • Zaterdag 15 juni 2019: Vrijdansen
 • Zaterdag 29 juni 2019: Vrijdansen

We hopen jullie voldoende te hebben geïnformeerd, maar als er nog vragen zijn, dan weten jullie ons te vinden!

Groetjes van de familie Schavemaker

Dansschool Schavemaker | Dorpsstraat 510 | 1723 HG Noord - Scharwoude | www.dansschoolschavemaker.nl | info@dansschoolschavemaker.nl | 0226 - 31 47 31